Thursday, November 14, 2013

VİTA YAGLI UN KURABİYESİ(PASTANE USULÜ KURABİYE)



vita yagli un kurabiyesi pastane usulu kurabiye 1


Vita yagını hatırlayanınız var mıdır acaba?Ben küçüklügümden hatırlarım.Mutfaklardaki tel dolaplarda kocaman ve sarı kutusu ile boy gösteren yag.Belki birçok arkadaşımın ekmek üstü yedigi yag.Ben ekmek üstü yagı hiç sevmem ama vita yagı ile yapılmış kurabiyelere bayılırdım.Aynı pastanede yapılan kurabiyeler gibi dışı agızda dagılan içi hafif sert kurabiyeler çıkar ortaya bu yag ile.Nedenine gelince içinde su olmamasından kaynaklanıyor.Marketlerde satılan günümüz yaglarının içinde su ilavesi oldugu için un kurabiyelerimiz öyle agızda dagılan kurabiyeler gibi olmaz.Olsa bile bu yagla yapılan gibi olmaz.Eger bu yagı bulamazsanız bir yazıda şöyle birşey okumuştum.Marketlerden veya bakkallardan aldıgınız normal bir margarini eritin ve erimiş olan margarini buzdolabına koyup bir gün bekletin.Ertesi gün erimiş ve sonra donmuş olan margarinin üstünde oluşan suyu dökün ve kurabiyelerinizde kullanın.Ben açıkçası bu yöntemle hiç denemedim ama bana çok mantıklı gelmişti.Vita yagını Migros'un nostalji ürün günlerinden aldım.Eger sizde almak isterseniz diye söylüyorum.Tarife gelince çok basit yani bildiginiz kurabiye tarifi:






vita yagli un kurabiyesi pastane usulu kurabiye 2


PASTANE USULÜ VİTA YAGLI UN KURABİYESİ:




  • 250 gr vita yag




  • 1 su bardagı pudra şekeri




  • aldıgı kadar un




Yogurma kabına 250 gr.margarini alın ve elinzle iyice ufaltarak yumuşatın.Üstüne pudra şekerini koyun ve karıştırmaya devam edin.En son olarak elenmiş unu azar azar dökerek yaga yedirin.Kurabiye hamurunuzdan küçük parçalar kopararak yuvarlak şekil verin ve yaglı kagıt serili tepsiye yerleştirin.Önceden 180C ısıtılmış fırında üzeri hafif pembe olana kadar pişirin.Bu süre yaklaşık 15 dakika galiba.Fazla fırında tutmayın ki sert olmasın.Fırın ayarı herkesin farklıdır unutmayın.


Şimdiden afiyet olsun.


No comments:

Post a Comment