Saturday, November 23, 2013

Denizci Usulü Zeytin Ezmesi



denizci usulu zeytin ezmesi 1






Hemen uygulamak istediğim tariflerden biri oldu zeytin ezmesi. İçinde balık olması yeni birşey benim için. Az önce kızarttığım ve ufak ufak kestiğim ekmeklerle çok yakıştı. Yanına biraz da  keçi peyniri , nefis nefis : )



 Denizci Usulü Zeytin Ezmesi 


(Tarif; Mutfak Rehberi Dergisi) 






250 gr zeytin


1 diş sarımsak


60 gr kapari


4 adet sardalye filetosu(yağda) 


2-3 dal kekik 


50 ml zeytinyağı


1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi


Deniz Tuzu


Karabiber






Zeytinlerin çekirdekleri çıkarılır. Sarımsaklar ezilir, kapari süzülür. Kekik yaprakları dallarından ayrılır. Tüm malzemeler robotta püre haline getirilir. Deniz tuzu ve karabiber ile tatlandırılır. 




Keçi peynirlerini sürmek için;

12 dilim baget ekmeği ya da benim yaptığım gibi 3-4 dilim ekmek ortadan ikiye kesilerek, arkası önü fırça yardımıyla zeytinyağlanıp tavada kızartılır. Ekmekler kızarırken küçük bir tencerede 1 çorba kaşığı su ile 100gr civarı keçi peyniri ısıtılıp, hafif akışkan bir kıvam elde edilir. Ekmeklerin üzerlerine sürülerek kekik serpilir. Afiyetle çorbayla birlikte yenir. : )

No comments:

Post a Comment