Tuesday, November 26, 2013

TAVUK DOLDURMASI(ADANA USULÜ)


tavuk doldurmasi adana usulu 1




TAVUK DOLDURMASI






Adana dan gelen misafirim Nurten hanım(rahmetli oldu)pişirmişti ben de kendisini hayırla yad etmek yemeğini tekrar yapmak için pişirdim ALLAH tüm geçmişlerimizin mekanlarını cennet eylesin






1 bütün tavuk,


3-4 adet soğan,


1 kaşık adana biber salçası,


1 kaşık zeytinyağı,


1 tatlı kaşığı tuz,


1 tatlı kaşığı köri,


1 tatlı kaşığı karabiber,






Tavuk yıkanır içi dışı az tuzlanır,


Soğanlar piyazlık doğranır,salça,yağ ve baharatlarla iyice karıştırılan soğanlar tavuğun içine doldurulur,en üste 1 tatlı kaşığı margarin koyup temiz bir iple sahte cerrah kimliğiyle dikilirL((


Tencereye konan tavuğun üstüne kaynar su konur ve pşene kadar kaynatılır,


Bu arada evi muhteşem bir soğan ve baharat kokusu sarıyor






Tavuğun suyu ile mutlaka pirinç pilavı pişirilir(miş,öyle yaptım)


Pilavın üstüne pişen tavuk yerleştirilir ipi sökülür içi açılır,


Pilavın üstüne tavuk ve soğan konup afiyetle yenir


No comments:

Post a Comment