Sunday, November 10, 2013

SU İLE ÇITIR ÇITIR PASTANE USÜLÜ SUSAMLI SİMİTLER



su ile citir citir pastane usulu susamli simitler 1


Şu aralar ne oldu bilmem, bloğa yazı yazmak istemiyorum.Genelde yazın böyle olurdum.


Sizleride özlüyorum ama... bugün kendime sabahtan söz verdim birşeyler ekleyeceğim diye, hayırlısı bakalım.


Tarifim herkesin bildiği basit bir tarif ama 1 çay bardağı su ekliyorum ben. İlave ettiğğim su margarinle birleşip fırına girince 


daha bir çıtırlık veriyor.Ağıada dağılan miss gibi  simitler oluyor.


malzemeler;


yarım paket margarin


1 adet yumurta(akı dışı için)


1 çay bardağı sıvıyağ


1 çay bardağı soğuk su


1 yemek kaşığı sirke


1 paket kabartma tozu


biraz tuz


1 çay bardağı yoğurt


aldığı kadar un


Hamurdan uzun rulolar yapın ve bıçakla eşit aralıklarda kesin. Önce yıumurta akına sonra


 susam veya çörek otuna bulayın. Yağsız tepsiye dizin ve 200 derecelik fırında pişirin.


su ile citir citir pastane usulu susamli simitler 2 


Tek tek uğraşıp küçük simitler yapmaktansa hem elle fazla oynamadan, pratik bir şekilde böyle simitlerinizi yapabilirsiniz. Ayrıca bu tarifi uzun süre dolaba koymadan da saklayabilirsiniz. Afiyetler olsun.


su ile citir citir pastane usulu susamli simitler 3










No comments:

Post a Comment