Saturday, November 2, 2013

KAYNAR SULU KEK



kaynar sulu kek 1


        Çok hafif pamuk gibi bir kek tarifi.İlginç olan kısmı ise 1 su bardağı kaynar su konması.

        malzemeler : 5 yumurta

                             5 kahve fincanı şeker

                             5 kahve fincanı un

                             1 su bardağından 2 parmak eksik zeytinyağ

                             1 paket kabartma tozu + yarım çay kaşığı karbonat üzerine 2-3 damla limon suyu

                             1 su bardağı kaynar su

                             4 yemek kaşığı kakao

   İlk olarak şeker ve yumurtayı 5 dakika çırpın içerisine yağı , kakaoyu, unu,kabartma tozu ve karbonatı koyup karıştırın .Bu arada büyük dikdörtgen borcamı yağlayın fırınıda 180 derecede ısıtın.Hazırladığınız kek karışımının üzerine 1 su bardağı kaynar su dökp mikserle biraz çırpıp tepsiye dökün ve fırına sürün. Kek piştikten sonra 5 dakika kadar soğutup 1 su bardağı soğuk sütü kaşuk kaşık üzerine dökün.Soğuyunca servis yapabilirsiniz.

     Ben malzemeyi biraz azaltıp küçük borcamda pişirdim.

   

    AFİYET OLSUN...........


No comments:

Post a Comment