MALZEMELER
kurutulmuş fasulye yemeği için:
*300 gram kuru yeşil fasulye
*1 avuç kurutulmuş domates
*300 gram kuşbaşı dana eti
*1 adet kurusoğan
*2 yk tereyağı
*2 yk salça isteğe göre baharat ve tuz.
HAZIRLANIŞI
Evvela fasulyeyi(yada bizim deyimimizle lobyayı) düdüklü tencerede on dakika kadar haşlıyoruz.
Suyunu dökmeyip soğuduktan sonra çiçeklerimize döküyoruz.
Soğanı ve kuşbaşı etlerimizi düdüklü tencerede bir güzel kavuruyoruz.
Ardında haşlanmış fasulye ve kuru domateslerimizi ilave ediyoruz.
Fasulyenin kalan malzemelerini koyup yüzü aşana kadar su koyuyoruz.
Düdüklünün ağzını kapatıp 20 dakika piştikten sonra sıcak servis ediyoruz.
sulu limonlu tuzlular için :
*1 sb sıcak su
*1 sb sıvıyağ
*1 sb yoğurt
* 2 adet yumurta birinin sarısını yüzüne sürmek için ayır.
*2 paket kabartma tozu
*1 limonun kabukları ve suyu
*aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI
Suyumuzu bir cezvede kaynatıp çukur bir kaba alıyoruz.
içine limon suyu, sıvı yağ, yoğurt, yumurta ve en son kabartma tozunu ile unu katıp yoğuruyoruz.
uzununa masada rulo yapıp hamurı biraz inceltiyoruz.
bıçak yardımıyla parmak boyunda şeritler kesiyoruz. tepsiye sıkıca diziyoruz.
üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında orta kıvamda pişiriyoruz.
kıyır kıyır gevrek bir tuzlu çayların yanında servis yapabilirsiniz.
Tarifimi yöresel yemek etkinliği oluşturan safiye arkadaşıma gönderiyorum:)http://safiyeile.blogspot.com
No comments:
Post a Comment