Friday, November 15, 2013

Turşulu Ördek Tarifi




Et Yemekleri,


{[['tursulu ordek tarifi 1']]}






tursulu ordek tarifi 2
MALZEMELER

iç pilav için :


  • 1 baş soğan

  • 50 gr tereyağı

  • 1 çorba kaşığı kuş üzümü

  • 1 su bardağı pirinç

  • 1 kahve fincanı badem

  • 1 çorba kaşığı fıstık

  • tuz, karabiber



yemek için :


  • iki kilo lahana turşusu (veya lahana)

  • 1 baş soğan

  • 150 gr margarin

  • kırmızı biber

  • 150 gr tereyağ

  • tuz, karabiber



Turşulu Ördek Tarifi:

Önceden hazladığınız iç pilavı ördeğin içine doldurulup dikin.Derince bir tencereye, tereyağ ve margarin koyup, ince doğranmış soğanı hafifçe kavururken, küçük parçalara doğranmış lahana turşularını da ilave edip 15-20 dakika kadar daha kavurun.Ördeği lahanaların ortasına yerleştrin, baharatları ve suyunu ilave edip, 1.5 saat kadar ağır ateşte pişirin.Piştikten sonra bir tepsiye koyup, onbeş dakika fırınladıktan sonra servis yapın.




Bu tarifi paylaşın :




No comments:

Post a Comment