Bu aralar oruc nedeniyle kan sekerim mi dusuyor nedir, canim surekli tatli bi seyler istiyor.. Ben öyle agir ve serbetli tatlilari sevmem, ama soslu meyveli hafif tatlilari sIk sIk yerim. Iste onlardan bitanesi "smulj paj " , bir isvec tatlisi..
Yapilimi oldukca basit ve lezzetli bir tatli.. Aniden cat kapi gelen misafirler icin pratik bi sekilde hazirlayip ikram edebilirsiniz :) zahmetten tasarruf.
Malzemeler:
Yaban mersini icin:
250 g (3-4 dl) Yaban mersini ( tazesi olmazsa marmelatini da kullanabilirsiniz.. Turkiye'de bulunmasi zor olabilir, o yuzden siz bögurtlen, cilek, ahududu da kullanabilirsiniz)
1 ymk kasigi un
2 ymk ksg toz seker
Hamuru icin:
2 cay kasigi vanilya
3 ymk kasigi toz seker
1 dl hindistan cevizi
3,5 dl un
150 g tereyagi
1.bögurtlenleri ya da yaban mersinini pay tabagimiza yayiyoruz. 2. un ve sekeri karistiriyoruz. 3. Vanilyayi , toz sekeri, unu ve hindistan cevizini karistirdikdan sonra bögurtlenlerin uzerine dökup hepsini birlikte karistiriyoruz.
4. Oda sicakligindaki tereyagini elimizde kucuk kucuk parcalara böluyoruz , unumuzu uzerine dökup yoguruyoruz. 5. yalniz hamurumuz gördugunuz gibi bir birine yapismiycak, ufalacanak. 6.daha sonra hamurumuzu bögurtlenlerin uzerine ufaliyoruz.
Hazirladigimiz payi 200 derecede yaklasik 30-45 dk pisiriyoruz. Pistikten sonra vanilya sosuyla veya kremayla servis edebilirsiniz, ama sosun akiskan olmasi sart. Tatli kasigiyla kasiklayarak yiyoruz.. afiyet olsun :)
No comments:
Post a Comment