HAŞHAŞLI KATMER
malzeme
yarim paket kabartma tozu
1 su bardagı sıvı yag
2 su bardak ılık süt
1 tutam tuz
aldıgı kadar un
1 kase haşhaş ezmesi
hashas 1 su bardak sivi yaglan iyice karistirilir
1 su bardak findik cekilmis
Bütün malzemeleri sırayla karıştırıp hamuru yugurup ve dinlenmeye birakin 30 dakikadar
Hashas yag ve fingigi karistirin.
Bezeler ve avcunuzun icinde yuvarlanir.
Bir beze alınarak hazır yufka büyüklüğünde açılır, Üzerine haşhaş ezmesi ve bir ve her tarafına yaylatılır Rulo sarılır ve dört parmak üzerine kapatılır yaklasik 5-7 dakika sonra dinlendikten sonra merdaneylen açılır.
Aynı işlem bezeler bitene kadar kekrarlanir.
Biz bahcede bir sacin üzerinde odunla pisirdik.
Evde de pitza tavasinda yapila bilir.
Saciniz varsa dahada güzel oluyor .
Cok nefis bir lezletli katmer
AFİYET OLSUN
No comments:
Post a Comment