Friday, November 22, 2013

HAŞHAŞLI KATMER (Afyon Usulü)


HAŞHAŞLI KATMER

hashasli katmer afyon usulu 1


hashasli katmer afyon usulu 2

malzeme



  • yarim paket kabartma tozu


  • 1 su bardagı sıvı yag


  • 2 su bardak ılık süt


  • 1 tutam tuz


  • aldıgı kadar un


  • 1 kase haşhaş ezmesi


  • hashas 1 su bardak sivi yaglan iyice karistirilir


  • 1 su bardak findik cekilmis

hazirlanisi



  • Bütün malzemeleri sırayla karıştırıp hamuru yugurup ve dinlenmeye birakin 30 dakikadar


  • Hashas yag ve fingigi karistirin.


  • Bezeler ve avcunuzun icinde yuvarlanir.


  • Bir beze alınarak hazır yufka büyüklüğünde açılır, Üzerine haşhaş ezmesi ve bir ve her tarafına yaylatılır Rulo sarılır ve dört parmak üzerine kapatılır yaklasik 5-7 dakika sonra dinlendikten sonra merdaneylen açılır.


  • Aynı işlem bezeler bitene kadar kekrarlanir.


  • Biz bahcede bir sacin üzerinde odunla pisirdik.


  • Evde de pitza tavasinda yapila bilir.


  • Saciniz varsa dahada güzel oluyor .


  • Cok nefis bir lezletli katmer


  • AFİYET OLSUN



No comments:

Post a Comment