Monday, November 18, 2013

Maden Sulu Kuru Meyveli Kurabiye



maden sulu kuru meyveli kurabiye 1


Ramazan ayında bloglarda çorba, tatlı, yemek tariflerinden geçilmez oldu. Kekleri, kurabiyeleri neredeyse unuttuk...


Tarif kategorimizi değiştirelim istedim bugün. İftar sonrası  ya da sahurda bir bardak çayın yanına mis kokulu, aromalı bir kurabiye tarifi var bugün.
Limon aromalı maden suyu kullandım, sizler dilediğiniz aromalı veya sade maden suyunu kullanıp içindeki kuru meyveleri sevdikleriniz arasından seçebilirsiniz...




Gereken Malzemeler:


1 şişe limon aromalı maden suyu


250 gr tereyağı


1,5 çay bardağı pudra şekeri


1 su bardağı kuru meyve ( kuru kayısı, kuru üzüm, kuru incir ve fındık kullandım)


1 paket kabartma tozu


1 çay kaşığı tarçın


Aldığı kadar un


Üzerine:


Pudra şekeri, tarçın 






maden sulu kuru meyveli kurabiye 2




Hazırlanışı :


Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, pudra şekerini, maden suyunu, kabartma tozunu ve tarçını geniş bir kapta un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.


Hamurun içine kuru meyveleri ilave ederek iyice karışmasını sağlayın.


Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.


Önceden 170 derece ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.


Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine soğuyunca pudra şekeri ve tarçın serpin.



Bunu E-postayla Gönder BlogThis! Twitter'da Paylaş Facebook'ta Paylaş


No comments:

Post a Comment