Friday, November 8, 2013

****İLK MİSAFİR SOFRAMIZ****EV USULÜ LAHMACUN,PATATESLİ MİLFÖY BÖREĞİ,***KIRMIZILI ÇİKOLATALI KÜMBET PASTA YADA DOLGU KEK***


ilk misafir soframiz ev usulu lahmacun patatesli milfoy bore i kirmizili cikolatali kumbet pasta yada dolgu kek 1

Yeni evimizde ilk misafirimizi ağırlıyoruz. Presesim için hazırladığım bir akşam yemeği sofrası.Koşuşturmacayla geçen bir günün ardından prensesin yardımıyla, kısa sürede hazırlanan akşam menüsünde:

*Lahmacun

*Ev yapımı ayran

*Mevsim salata

*Mevsim meyveleri

Ve çayın yanında, Kırmızılı çikolatalı kümbet pasta yada kırmızı dolgu kek vardı

Bu arada ilk ev hediyelerimide prensesten aldım:) sofradaki yemek takımıma uygun bardaklar:)

İsterseniz artık tariflerine geçeyim ilk misafir soframiz ev usulu lahmacun patatesli milfoy bore i kirmizili cikolatali kumbet pasta yada dolgu kek 2EV USULÜ LAHMACUN (8 adet)

Hamuru için:

1 pk. İnstant maya

1 tatlı kaşığı şeker

1,5 tatlı kaşığı tuz

1 bardak süt

1 bardak su

4 bardak un

İçi için:
2 domates

1 soğan

150 gr. Kıyma

3 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı salça (yarım çay bardağı su ile inceltilecek)

Yarım demet maydanoz

İstenilen baharatlar

Ben sumak ve kekik kullandım

Biraz tuz

Hazırlanışı:

1-Unu havuz şeklinde açıp maya,ılık su,süt şeker,tuz,ilave edip iyice yoğuruyoruz

2-Üzerine bez örtüp 5-10 dk. bekletiyoruz.

3-Diğer -tarafta soğan ve domatesi rondadan geçiriyoruz .

4-İncelttiğimiz salçayı,kıymayı,baharatları,tuzu ,yağı,kıyılmış mayadanozları ilave edip iyice karıştırıyoruz

4-Dinlenen hamuru bir,iki kez yoğuruyoruz.

5-Avuç içi kadar bezeler kopartıp unlayıp, merdane yada oklavayla açıyoruz

6-Ortasına hazırladığımız harcı kaşık yardımıyla sürüyoruz

7-Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip,Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişiriyoruz

8-Sıcak sıcak, bol salata ve ayran eşliğinde sevdiklerimize sunuyoruz

Afiyet olsun

ilk misafir soframiz ev usulu lahmacun patatesli milfoy bore i kirmizili cikolatali kumbet pasta yada dolgu kek 3 PATATESLİ MİLFÖY BÖREĞİ

Malzemeleri:

8 yaprak milföy hamuru

3 haşlanmış patates

İstenilen baharatlar,1 yemek kaşığı sıvı yağ,biraz tuz

Yumurta sarısı ve çörek otu

Hazırlanışı:

1-Haşlanmış patatesi rendeleyip,nane,karabiber,kırmızı biber tuz ve yağ ilave edip harç elde ediyoruz.

2-Oda sıcaklığında 10-15 dakika beklettiğimiz milföylerin içine kaşık yardımıyla harç ekleyip enine katlıyoruz.

3-Yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.Üzerini bıçakla kesip,yumurta sarısı sürüyoruz,

4-Çörekotu da serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

(yaklaşık 20 dakika)sevgiyle sunuyoruz.

Afiyet olsun

ilk misafir soframiz ev usulu lahmacun patatesli milfoy bore i kirmizili cikolatali kumbet pasta yada dolgu kek 4

Malzemeleri:
Oda sıcaklığında

3 yumurta

1.5 su bardağı şeker

1 su bardağı sıvıyag

1 su bardağı süt

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

Kaşığın ucu ile kırmızı gıda boyası

1 paket vanilya

Arası için:

1 avuç damla çikolata

3 su bardağı süt

Böğürtlenli çikolatalı puding

Keki ıslatmak için şerbet,yada marmelat

Ben çilek marmelatı yapıp kullandım

En kısa zamanda marmelatın tarifini de ekliyeceğim

Üzeri için:

1 paket kremşanti

1 su bardağı süt(200 ml)

Antepfıstığı,file fındık,kaskas şekeri

ilk misafir soframiz ev usulu lahmacun patatesli milfoy bore i kirmizili cikolatali kumbet pasta yada dolgu kek 5Hazırlanışı:

1-Yumurta ve sekeri, kar haline gelene kadar iyice çırpıyoruz.

2-Vanilya,sıvı yağ,ve yoğurdu ilave ediyoruz

3-Unu, kabartma tozunu başka bir kapta iyice harmanlayıp,eleyerek karışıma ilave ediyoruz.

4- Katı yağla yağlanmış yuvarlak kelepçeli kalıbımıza hamuru döküyoruz(28 cm.lik)

5--Üzerini düzeltip, onceden 200 dereceye isitilmis firinda, 30 dakika pisiriyoruz

6-Bu arada böğürtlenli çikolatalı pudingi 3 bardak soğuk süt ile karıştırıp,Tencerede orta ateşte pişiriyoruz.

7-Kek iyice soğumadan kalıptan çıkatıp, iki parçaya kesiyoruz

8-Yuvarlak bir kaseye kekin bir parçasını yerleştirip,kaseye iyice yerleşmesi için elimizle bastırıyoruz

Ben cam kase kullandım ve streç filmle sarmadım(daha kolay çıkması için kaseyi streçleyebilirsiniz)

9-Üzerini şerbet yada marmelatla hafif ıslatıyoruz

10-Pudinge damla çikolata ilave edip,kekin üzerine döküyoruz

11-Üzerini de kalan dilimlerle kapatıp biraz daha bastırıp nofrostta 1 saatten bir geceye kadar dinlendiriyoruz.Nofrosttan sonra buzdolabının alt rafına alıyoruz.

12-Kaseyi ters çevirip,pastayı servis tabağına alıyoruz

13-Şantiyi bir çay bardağı sütle hazırlayıp,pastanın üzerini kaplıyoruz.

14-File fındık,Antep fıstığı ve kaskas şekeriyle süsleyip

Sevgiyle sunuyoruz

Afiyet olsun

No comments:

Post a Comment