Malzemeler :
İnce yapraklı enginar
Zeytinyağı
- Sarımsak
Limon
Maydonoz
- Tuz
Enginarların kalın yapraklarını soyup, yıkayın. Ama sapını koparmayın.
Enginarları ortadan ikiye kesin. Eğer varsa ortadaki tüylü kısmı alın ve tencereye yerleştirin.
Her yarım enginar için tencereye bir küçük kahve fincanı su, bir yemek kaşığı zeytinyağı, çok küçük bir diş sarımsağın yarısını ve bir kaç damla limon suyu ekleyin.
Enginarlar yumuşayıp, suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
- Maydonozlarla süsleyip, ılık servis edin.
P.S.1: S.A.I.D.'de yediğim enginar da aşağı yukarı aynı yöntemle hazırlanmıştı. Ama tuzu, sarımsağı ve maydonozu eksik olduğu için tadı pek bir şeye benzemiyordu.
P.S.2: YH ilk kez enginar yedi. " Hmm kabak, mis mis " diyerek bir tanesini bitirdi.
No comments:
Post a Comment