Friday, November 22, 2013

ROMA USULÜ ENGİNAR ( Carciofi Alla Romana )





roma usulu enginar carciofi alla romana 1


Malzemeler :



  • İnce yapraklı enginar


  • Zeytinyağı

  • Sarımsak


  • Limon 


  • Maydonoz

  • Tuz

Hazırlanışı:



  • Enginarların kalın yapraklarını soyup, yıkayın. Ama sapını koparmayın.


  • Enginarları ortadan ikiye kesin. Eğer varsa ortadaki tüylü kısmı alın ve tencereye yerleştirin.


  • Her yarım enginar için tencereye bir küçük kahve fincanı su, bir yemek kaşığı zeytinyağı, çok küçük bir diş sarımsağın yarısını  ve bir kaç damla limon suyu ekleyin.


  • Enginarlar yumuşayıp, suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.

  • Maydonozlarla süsleyip, ılık servis edin.




roma usulu enginar carciofi alla romana 2










roma usulu enginar carciofi alla romana 3



P.S.1: S.A.I.D.'de yediğim enginar da aşağı yukarı aynı yöntemle hazırlanmıştı. Ama tuzu, sarımsağı ve maydonozu eksik olduğu için tadı pek bir şeye benzemiyordu.






P.S.2: YH ilk kez enginar yedi. " Hmm kabak, mis mis " diyerek bir tanesini bitirdi. 


No comments:

Post a Comment