MALZEMELER:
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
yarım çay kaşığı karbanot
1 tatlı kaşığı yağ maya
un
kızartmak için sıvıyağ
ŞERBETİ:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
YAPILIŞI:
Oncelikle şerbetimizi ocağa koyup 6-7 dakika kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.Diğer tarafta hamurun malzelerini karıştırıp, kekten biraz daha koyu olacak kıvamda bir hamur elde ediyoruz.Hamurumuzu 20-25 dakika mayalandırmaya bırakıyoruz.Mayalanan hamurdan kaşık yardımı ile kızdırdığımız yağa atıp kızartıyoruz.Kızaran lokmalarımızı sıcak olarak serbete atıp yarım dakika kadar bekletip servis tabağına alıyoruz.
AFİYET OLSUN
No comments:
Post a Comment