Tuesday, November 12, 2013

EV USULU LOKMA













MALZEMELER:






2 yumurta


1 çay bardağı yoğurt


1 çay bardağı su


yarım çay kaşığı karbanot


1 tatlı kaşığı yağ maya


un

kızartmak için sıvıyağ

ŞERBETİ:

4 su bardağı şeker

4 su bardağı su

2-3 damla limon suyu

YAPILIŞI:

Oncelikle şerbetimizi ocağa koyup 6-7 dakika kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.Diğer tarafta hamurun malzelerini karıştırıp, kekten biraz daha koyu olacak kıvamda bir hamur elde ediyoruz.Hamurumuzu 20-25 dakika mayalandırmaya bırakıyoruz.Mayalanan hamurdan kaşık yardımı ile kızdırdığımız yağa atıp kızartıyoruz.Kızaran lokmalarımızı sıcak olarak serbete atıp yarım dakika kadar bekletip servis tabağına alıyoruz.












                                                                                                       AFİYET OLSUN


























No comments:

Post a Comment