Thursday, November 28, 2013

EV USULÜ İSKENDER



Çevrelerine uymak için kendilerini yontanlar, tükenip giderler. (R.HULL)


ev usulu iskender 1


Allah'ın adıyla başlarım...


Hepinize hayırlı haftalar diliyorum.


Evde kalıp bayatlayan pide veya ekmeklerinizi değerlendirebileceğiniz çok pratik ve doyurucu bir yemektir kıymalı,yoğurtlu ekmek veya diğer adıyla ev usulü iskender.


En iyisi pide ile yapılanıdır,ama somunla da yapılabilir,somunları fırınlayıp kıtırlaştırırsanız hemen hamurlaşmaz,yoğurdunuzun da koyu kıvamlı olması somunların fazla yumuşayıp hamurlaşmasını önler.


Sadece ekmek kullanılabileceği gibi,kızarmış patates de ilave edilebilir,patatesli hali çok daha lezzetli olan bir yemektir.


Pek çoğunuzun bildiğini ve yaptığını tahmin ettiğim kıymalı yoğurtlu ekmeğimizin tarifine geçelim.



MALZEMELER


2,5 adet pide,


2 adet soyulup,küp küp doğranmış,kızartılmış patates,


300 gr kıyma,


3 diş sarımsak,


4 su bardağı yoğurt,


karabiber,tuz,


1 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışımı,


kıymayı  kavurmak için yeteri kadar zeytinyağı ve tereyağı,


sosu için az miktar zeytinyağı(1 yemek kaşığı kadar),


1 çay bardağı su,


ekmekleri tavada hafif kızartmak için de 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı,


YAPILIŞI


pideler küçük parçalara bölünüp tavada az miktar yağ ile hafif kavrulur,


patatesler kızartılır,


kıyma yağ ile beraber kavrulur,kavrulma esnasında tuzu ve karabiberi ilave edilir,


kavrulmuş pide parçaları ve kızarmış patatesler geniş bir tabağa alınır karıştırılır,üzerlerine kıyma serilir,


yağ ile kavrulmuş ve su ilave edilip karıştırılarak hazırlanan sosun yarıya yakını da kıyma üzerine gezdirilir,üzerlerine sarmısaklı yoğurt dökülür,tekrar en üste sos gezdirilir,


yemeğimiz servise hazırdır,afiyet olsun.


NOT


Yemeğinizin yoğurt ilavesinden sonra soğuk olmaması için yemeği hazırlamaya başlarken yoğurdu dolaptan dışarı çıkarıp hazırlayın.


ekmekler,ve patatesler sıcakken kıymayı üzerlerine serin,aynı şekilde sos da sıcak olsun,malzemeleri beklemeden birleştirin,böylece yemeğiniz ılık olacaktır.


No comments:

Post a Comment