Sunday, November 24, 2013

Terbiyeli Sulu Köfte





terbiyeli sulu kofte 1


     Ekim ayının girmesiyle Bakümüzün o meşhur rüzgarları başladı...Hava epey bir soğudu...Eee hava soğuyunca hemen akla sıcacık sulu yemekler gelir...Bende bu gün sulu köfte yaptım...İster çorba niyetine davetlerde , isterseniz yanına pilav yemek olarak sunun benim yaptığım gibi...



MALZEMELER ( KÖFTE İÇİN )


  1. 400-500 gr kıyma

  2. 1 soğan

  3. 2-3 yemek kaşığı galeta unu ( yoksa ekmek te olabilir )

  4. İstenilen baharat

  5. 1 çay kaşığı kabartmatozu

  6. 1 yumurta

Diğer malzemeler


  1. 1 büyük boy havuç

  2. 2-3 tane orta boy patates

  3. 1 soğan

  4. Sıvı yada teryağı

  5. 1 tepeli yemek kaşığı un

  6. 1 yumurta sarısı

  7. 1 limon ( yada daha az olabilir )

  8. Dereotu

  9. 1 tane etsu tablet yada 1 bardak etsuyu 

YAPILIŞI


  • Köfte yoğrulup un atılmış tepside yuvarlanarak unlanır.

  • Kızgın yağda hafif kızartılır.

  • Bir tencerede rendelenmiş soğan yağda kavrulur.

  • Küçücük küp doğranmış havuç ve patates eklenir.

  • Karıştırarak kavrulur.

  • Üzerine sıcak su ve et suyu eklenir.

  • Kızartılmış köfteler atılır.

  • Birlikte yeme kıvamına gelene kadar pişirilir.

  • Ayrı bir kapta yumurta sarısı , limon ve un çırpılır.

  • Yemeğin suyundan bir kepçe alınıp terbiyeye eklenerek karıştırılır.

  • Terbiye tencereye karıştırarak eklenir.

  • Bir - iki taşım kaynadıktan sonra kapatılır.

  • Servis yaparken kıyılmış dereotu serpilir.

  • Sonra benim yaptığım gibi karşısına geçip Allah ım ne güzel renkleri bir arada yaratmışsın diye düşünebilirsiniz...

  • Afiyetler  , şifalar olsun efendim... 



No comments:

Post a Comment