Thursday, November 28, 2013

DİYARBAKIR USULU PATLICAN DİZME



diyarbakir usulu patlican dizme 1


MALZEMELERİ

4 ADET ORTA BOY PATLICAN 

250 GR ORTA YAĞLI KIYMA ET

1 UFAK KURU SOĞAN


... 1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

YETERİ KADAR TUZ

ÜZERİNE DİZMEK İÇİN

6 ADET DOMATES

6 ADET SİVRİ BİBER VEYA DOLMALIK BİBER

ÜSTÜ İÇİN 1TATLI KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

1 KÜÇÜK KAHVE FİNCANI SU

PİŞTİKTEN SONRA ÜZERİNE SERPMEK İÇİN

1 KÜÇÜK KAHVE FİNCANI SU

YAPILIŞI

1 TABAKTA KIYMAYI KURU SOĞANI KARABİBERİ TUZU BİRAZ YOĞURUR GİBİ KARIŞTIRALIM PATLICANLARIMIZI 2 ŞER PARMAK KESELİM 1 PATLICAN 1 ET TEPSİMİZE BİTENE KADAR DİZELİM ÜZERİNE DOMATES DİLİMLERİ VE SİVRİ BİBERLERİ DİZELİM 1 FİNCAN SUYUMUZU 1 KASEDE SALÇAYLA KARIŞTIRIP ÜZERİNE DÖKELİM KAPAĞINI KAPATIP KISIK ATEŞTE YUMUŞAYANA KADAR PİŞİRELİM ORTALAMA 1 SAATTE PİŞİYOR PİŞEN YEMEĞİMİZİ ATEŞTEN ALIP ÜZERİNE 1 KÜÇÜK KAHVE FİNCANI SUYUMUZU SERPELİM KAPAĞINI KAPATIP DİNLENDİRİP SERVİS YAPALIM AFİYET OLSUN


No comments:

Post a Comment