Saturday, November 2, 2013

Hint Usulü Karides Nasıl Pişirilir Tarifi


Hint Usulü Karides Nasıl Pişirilir Tarifi

Malzemeleri:


  • 24 tane çiğ kabukları soyulmuş iri karides

  • Bir çorba kaşığı margarin yağı

  • Tuz

  • Bir tatlı kaşığı incecik kıyılmış soğan

  • İki çorba kaşığı konyak

  • İki kahve fincanı beyaz şarap

  • Bir çay fincanı et suyu ya da su

  • İki çay kaşığı köri

  • Bir tatlı kaşığı silme un

  • Bir tatlı kaşığı tereyağı



Yapılışı

Margarini tencereye koyup kızdırın.

Karidesleri ve tuzu ekleyip hızlıca ateşte bir kere alt üst edip karıştırın.

Konyağı ilave edin, tencereyi eğerek alevlendirin.

Üzerine köri koyup bir kere karıştırın.

Beyaz şarap ve et suyunu ekleyin.

Kapağını kapatın ve ağır ateşte 5 dakika pişirin.

Bir kevgirle karidesleri çukur bir kaba çıkarın.

Tereyağı ile unu karıştırıp tenceredeki karides suyuna ekleyin.

İyice karıştırarak ağır ağır birkaç dakika kaynatıp karideslerin üzerine dökün ve servis edin.

Yanında biraz kızarmış maydanoz ve kızarmış badem verebilirsiniz.

No comments:

Post a Comment