Friday, November 29, 2013

TAVAS USULÜ NOHUTLU ET HAŞLAMASI



tavas usulu nohutlu et haslamasi 1










tavas usulu nohutlu et haslamasi 2




MALZEMELER

  

1 kg lop dana eti

250 gr. nohut

 6 adet havuç

6 adet büyük boy patates

6 adet orta boy kuru soğan

 1 çay bardağı sıvı yağ

   1 tatlı kaşığı toz şeker 

Tuz-Karabiber_pul biber

1,5 kg su  


YAPILIŞI


 Etleri soğuk suyla yıkayın.  2 kaşık zeytin yağını  tencereye alıp etleri ilave ederek altını üstünü biraz çevirerek kızartın. Bütün soğanları, sarımsağı, ekleyin. Üzerini örtecek kadar soğuk su koyun ve kısık ateşte kaynamaya bırakın. Etler biraz piştikten sonra önceden ıslanmış nohutları,havuçları ve patatesleri  ilave edip etler tamamen yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. En son tuzunu ve 5-10 adet tane  .karabiberi ekleyip servise hazırlayın.  Arzuya göre limon   suyu kullanabilirsiniz.


AFİYET OLSUN                                                                                                                                                                                    .


.



No comments:

Post a Comment